Get Adobe Flash player

 


petak, 23 mart 2018 19:17

Ugasi svijetlo na sat vremena

Ocijenite sadržaj
(4 Glasova)

NVO Green Home u saradnji sa  Svjetskim fondom za prirodu (WWF)  u subotu, 24. marta 2018. godine, sa početkom u 19:30horganizuje centralni dogadjaj u okviru kampanje Sat za planetu. Tom prilikom biće organizovana muzička manifestacija/ples i promotivna biciklistička vožnja posvećena Satu za Planetu – globalnoj kampanji u borbi protiv klimatskih promjena koja se u Crnoj Gori obilježava već devetu godinu zaredom. Vožnja počinje i završava se na Trgu Nezavisnosti a vožnju će koordinisati organizacija Biciklo.me.

Nakon završetka biciklističke vožnje biće emitovan kratki promotivni spot Sata za Planetu koji će još jednom skrenuti pažnju okupljenim građanima na značaj ove akcije.

U subotu, 24. marta, gašenjem svijetla od 20:30-21:30h, svi stanovnici svijeta se mogu uključiti u najveću globalnu akciju, te ovim putem pozivamo i sve građane Crne Gore da se pridruže centralnom dogadjaju ili da u periodu od 20:30 do 21:30h ugase svijetla u prostorijama koja im nisu potrebna u tom trenutku i time daju do znanja da su spremni da preduzmu korake kojima će doprinijeti ublažavanju klimatskih promjena.

Od nastanka, 2007. godine u Sidneju, ova inicijativa je postala globalni pokret kome su se prošle godine pridružile brojne zemlje svijeta.  Ovom kampanjom se građani širom svijeta nastoje edukovati o racionalnom korišćenju energije ali i svim drugim činiocima za koje se smatra da su uzročnici klimatskih promjena, dok je gašenje svjetla na 60 minuta, simboličan način, odnosno performans kojim se nastoji skrenuti pažnja na probleme u sredini u kojoj živimo na zanimljiv način.  Ove godine, akcenat je stavljen na šume uzimajuću o obzir njihov značaj i ulogu kada je u pitanju ublažavanje klimatskih promjena a sa druge strane činjenicu da su šumski ekosistemi jako pogođeni uslijed globalne promjene klime.

Sat za Planetu je kampanja kojoj se priključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije sa ciljem da pošalju snažnu poruku da svako ima odgovornost prema životnoj sredini, kao i da je moguće promijeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih nas. Do danas imamo prijavu učešća 16 Opština, većeg broja poslovnih organizacija različitih djelatnosti, javnih institucija, nevladinih organizacija itd. i ovom prilikom želimo još jednom pozvati i sve druge nevladine organizacije, kompanije, institucije i gradove da budu dio ovog svjetskog događaja i da pokažu odgovornost prema sredini u kojoj žive gašenjem svijetla na 60 minuta.

NVO Zeleno Srce

1 Komentar

  • Link komentara Micka petak, 23 mart 2018 19:23 Napisano Micka

    Bravo, sirimo i pridruzicemo se!

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li znate šta je pasivna kuća?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish