Get Adobe Flash player

 


utorak, 28 avgust 2012 22:03

O nama

“Nikad nemate drugu šansu da napravite prvi utisak “ Vinston Čerčil

O nama
Šta možemo da uradimo da sačuvamo našu životnu okolinu?
Kako da uštedimo a kako da stvorimo energiju iz alternativnih izvora?
Gdje je svijet a gdje smo mi, kada je riječ o razvijenosti ekološke svijesti?


NVO ZELENO SRCE  GREEN HEART  je  osnovano iz ideje da nam zdrava budućnost nije zagarantovana, da koncept zelene ekonomije nije naš izbor, već neophodnost i da moramo koristiti ono što imamo da utičemo na pozitivne promjene u našem okruženju tj da promovišemo odgovorno ponašanje kroz moderan život.
Naša misija je da kod što većeg broja pojedinaca i institucija u Crnoj Gori razvijemo svijest o globalnim i lokalnim posledicama zagađivanja planete, i da ukažemo na neophodnost ličnog angažovanja kako bi se te posledice preduprijedile ili smanjile.
Očuvanje i unapređenje životne sredine, ekološka inicijativa, podizanje svijesti o reciklaži i očuvanju energije kao sve većem izazovu današnjice, izrada i promocija kvalitetnih programa i multimedijalnih projekata iz oblasti reciklaže, zaštite životne sredine, održivog razvoja, energetske efikasnosti, novih ekoloških tehnologija neki su od naših ciljeva.

Ukratko cilj nam je povećati kulturu življenja, spojiti ekologiju i zelenu ekonomiju, činiti i promovisati dobro u smjeru da sve što se može iskoristiti kao sirovina ili energent ne nađe na divljoj  deponiji već da bude ponovno upotrijebljeno.
Reciklaža danas predstavlja nešto što bi trebalo da postane savremeni stil života, i naša vizija je da što veći broj ljudi prihvati ovaj stav.
U okolnostima, kada svaki četvrti stanovnik zemlje nema pristup energiji vrijeme je da očuvanju energije a ujedno i jedine nam planete posvetimo vise pažnje i vremena. Svakodnevnim povećavanjem količina otpada, povećava se i javni interes za ovaj ekološki problem, sa druge strane energije je sve manje zato je sve skuplja i moramo je proizvoditi iz alternativnih izvora. Svaki pojedinac je u mogućnosti  na neki način pomoći očuvanju prirode. Najrasprostranjeniji i možda najjednostavniji način zaštite sredine u kojoj živimo jeste recikliranje. Zato  je NVO ZELENO SRCE GREEN HEART pokrenulo portal.

Portal WWW.RECIKLIRAJTE.ME  zamišljen je kao prvi prepoznatljiv crnogorski ekološko energetski portal i logično mjesto za ekološki osviještene, oglasno-informativni internetski prostor za oglašavanje onih koji svakodnevno odlučno i kreativno rade na očuvanju životne sredine. Portal pruža informacije i novosti vezane za aktuelne teme i trendove iz oblasti održivog razvoja i ekologije. Teme se neprestano proširuju. Portal je otvoren svim zainteresovanim na način da je pružena mogućnost stvaranja i objavljivanja vlastitih sadržaja.

Ovim putem pozivamo sve građane koji su spremni da nam pomognu da nam se jave, takođe pozivamo i sve zainteresovane organizacije da nam se jave zbog buduće saradnje.
Naše aktivnosti usmjerene su ka:
•    korporativnom sektoru (stvaranje modernog preduzeća koje prepoznaje punu društvenu odgovornost)
•    kreatorima politike i službama javne administracije
•    preduzetnicima
•    studentskoj populaciji
•    tinejdžerima i najmlađima.
Recikliranjem osiguravamo očuvanje prirode i prirodnih sirovina, smanjenje onečišćenosti vazduha, vode i zemlje, štednju skupe i dragocjene energije kao i veoma bitno smanjenje prostora potrebnog za deponije. Izaberimo bolju budućnost -  dok jos uvijek možemo da biramo.

Srdačan pozdrav tim portala WWW.RECIKLIRAJTE.ME

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili hibridni automobil?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish