Get Adobe Flash player

 


ponedjeljak, 16 jun 2014 20:27

Potpisan Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce

Ocijenite sadržaj
(78 Glasova)

U poneđeljak, 16. juna 2014. godine u Ministarstvu prosvjete Crne Gore potpisan je Memorandum o saradnji između Ministarstva prosvjete i Nevladinog udruženja Zeleno srce. Strane potpisnice saglasile su se da kroz partnerski odnos nevladinog i javnog sektora ostvare saradnju i realizuju aktivnosti u cilju zaštite životne sredine i podizanja svijesti o značaju očuvanja prirode i održivom razvoju. Potpisnici Memoranduma nalaze zajednički interes u podizanju svijesti o savremenim procesima zelene ekonomije, očuvanja prirode kroz održivi razvoj, društvenoj odgovornosti i uvođenju reciklaže.

Takođe, potpisnici Memoranduma imaju zajednički cilj koji će realizovati kroz posebno definisane projektne aktivnosti koje će se odnositi na pružanje usluga NU Zeleno srce u vidu primopredaje, preuzimanja i sigurnog transporta IT otpada u skladu sa zakonskim propisima, s obzirom na to da je EE (električni i elektronski) otpad klasifikovan kao opasan i treba ga sakupljati i skladištiti odvojeno od ostalog otpada.

Shodno svojim programskim opredijeljenjima i principima, Ministarstvo prosvjete će i u narednom periodnu nastaviti intenzivnu saradnju sa nevladinim sektorom u cilju jačanja društvene odgovornosti i obrazovnih kapaciteta crnogorskog društva.

mpin.gov.me

10 Komentara

 • Link komentara Milica ponedjeljak, 16 jun 2014 20:35 Napisano Milica

  Bravo, svaka cast. Sve pohvale za ministarstvo!

 • Link komentara NVO Zeleno Srce ponedjeljak, 16 jun 2014 20:36 Napisano NVO Zeleno Srce

  Prvo ministarstvo koje nas je podrzalo u pionirskom projektu selektivnog sakupljanja e otpada. Hvala im na podrsci!

 • Link komentara Morski vuk ponedjeljak, 16 jun 2014 20:53 Napisano Morski vuk

  Samo naprijed, tesko se ovdje mijenja svijest ali svaka pohvala... i za pokretanje portala i pozdrav za sve vas u udruzenju iz Budve!

 • Link komentara Maja ponedjeljak, 16 jun 2014 20:54 Napisano Maja

  O kakvom je projektu rijec?

 • Link komentara NVO Zeleno Srce ponedjeljak, 16 jun 2014 20:59 Napisano NVO Zeleno Srce

  Uskoro ćemo objaviti vise informacija o projektu "zelena InTeligencija" , prvom projektu ove vrste u Crnoj Gori i naravno javno se zahvaliti svim institucijama i društveno odgovornim kompanijama koje su nas odmah podržale. Nadamo se da će spisak društveno odgovornih biti sve veći na zadovoljstvo svih nas i naše lijepe Crne Gore! Reciklirajte!

 • Link komentara miki utorak, 17 jun 2014 15:43 Napisano miki

  Dobro je kada vladine institucije podrze projekat, zelim vam puno uspjeha!

 • Link komentara Zoran nedjelja, 31 avgust 2014 13:07 Napisano Zoran

  Nikada u zivotu nisam bacio ni najmanji papiric (namjerni pleonazam) na ulicu, niti cu ikad to da uradim. Cesto se nadjem u situaciji da jednostavno nema nigdje kante ni na kilometar daleko. Ne razumijem ljude kojima je tesko da smece bace u kantu a ne sa prozora zgrade pa gdje zavrsi. Kako ce taj covjek svom djetetu da bilo sta objasni i da ga nauci kad ni sam nije dovoljno svjestan sta radi. O reciklazi da ne govorim, ideja vam je odlicna samo nastavite da razvijate svijest u drustvu da se moramo okrenuti zelenim temama, a ne samo estradom i politikom.

  pozdrav iz Lovcenca

 • Link komentara NVO Zeleno Srce petak, 06 februar 2015 21:35 Napisano NVO Zeleno Srce

  Hvala na podršci i hvala što zajedno dajemo dobre primjere u našim zajednicama. Očuvanje prirode kroz održivi razvoj je nešto što EU potencira u predpristupnim pregovorima. EU direktive su jasne, plaćaćemo kazne za naše loše navike oko odlaganja otpada. Do 2020 godine nam je ostalo malo vremena. Svaki dan moramo praviti što veće korake da bi smanjili veliki zaostatak za članicama EU po pitanju odnosa prema energiji i ekologiji. Ovaj projekat je pionirski, ali osjećamo da se ujedinjujemo i na polju reciklaže. Taj termin je sve češće u upotrebi, a naš sponzor firma Hemosan iz Bara nas i dalje podržava u naporima da što više EE otpada odlažemo ekološki i zakonski.

 • Link komentara Vesko četvrtak, 07 maj 2015 12:47 Napisano Vesko

  Učimo da brojimo od 1 prvo selektivno sakupljanje...

 • Link komentara Nikola nedjelja, 10 maj 2015 08:31 Napisano Nikola

  Samo naprijed

Ostavite komentar

Morate popunit sva polja označena sa (*)

Mjesto za vašu reklamu

ANKETA

Da li bi kupili skuplji domaći ekološki proizvod od jeftinijeg iz uvoza?
 

PREVOD

English French German Italian Portuguese Russian Spanish